Lansiran nov veb pretraživač "Bleko"

Bez autora
Nov 03 2010

Na Internet "nebu" je lansiran nov veb pretraživač "Bleko" (Blekko). "Bleko" je lansiran kako bi konkurisao najvećem svetskom veb pretraživaču "Guglu" nudeći rezultate zasnovane na doprinosu samih veb korisnika.Radi se o prevazilaženju matematičkih modela koje upotrebljavaju veb pretraživači kao što je "Gugl" da bi se klasifikovale najkorišćenije veb stranice i korišćenju doprinosa samih Internet korisnika radi pronalaženja traženih među milijardu veb stranica.

Lansiran nov veb pretraživač "Bleko"Na Internet "nebu" je lansiran nov veb pretraživač "Bleko" (Blekko).

"Bleko" je lansiran kako bi konkurisao najvećem svetskom veb pretraživaču "Guglu" nudeći rezultate zasnovane na doprinosu samih veb korisnika, prenele su agencije.

Radi se o prevazilaženju matematičkih modela koje upotrebljavaju veb pretraživači kao što je "Gugl" da bi se klasifikovale najkorišćenije veb stranice i korišćenju doprinosa samih Internet korisnika radi pronalaženja traženih među milijardu veb stranica, istakao je na blogu Rič Skrenta, suosnivač i generalni direkor "Bleka".

Da bi sistem funkcinisao, veb korisnici-dobrovoljci, koji žele da daju svoj doprinos pretraživaču, treba da pridodaju simbol "/" pored ključnih reči koje pronađu na veb stranicama, koje su ocenili kao informativne, kako bi pretraživač mogao da ih registruje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik